Hudáka vyjadrenie guvernéra mrzí a nechápe ho. Tvrdí, že všetkých dostatočne presvedčil, že je pre funkciu viceguvernéra NBS vhodný kandidát

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Hudák skonštatoval, že ho vyjadrenie guvernéra mrzí a nechápe ho. “Myslím si, že vládu SR, Výbor pre financie a rozpočet ako aj poslancov NR SR som dostatočne presvedčil o svojich skúsenostiach a splnení zákonom stanovených podmienok pre viceguvernéra NBS,” zdôraznil v reakcii.

    Jedným z prvých bodov, ktorý by chcel Hudák iniciovať vo funkcii viceguvernéra NBS, by bolo založenie novej zdravotnej poisťovne, ktorá by mala byť pod dohľadom NBS a poskytovala by poistenie nadštandardu. Toto vyjadrenie je podľa Makúcha “mimo misu”. Otázka doplnkového dôchodkového poistenia nadštandardu pre zdravotné poistenie je však podľa Hudáka vytrhnutá z kontextu. Zároveň dodal, že počká na rozhodnutie prezidenta SR Andreja Kisku, ktoré bude pre neho záväzné.

    Guvernér NBS v utorok uviedol, že nad posudzovaním odbornosti Hudáka, kandidáta na viceguvernéra, podľa neho prevláda koaličná disciplína. “Môj subjektívny názor je, že zákonné podmienky naplnené neboli,” dodal.

     

    - Reklama -