Fico s Kaliňákom ma vinia za svoj pád. Cítim, že ma nenávidia, hovorí Bugár

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    „Republiková rada Mosta-Híd poveruje vedenie strany na čele s predsedom rokovať s koaličnými partnermi o možnosti predčasných parlamentných volieb. Ak tieto rokovania budú neúspešné, strana Most-Híd vystúpi z vládnej koalície,“ vyhlásila v uznesení republiková rada Bugárovej strany 12. marca v čase vrcholiacej vládnej krízy vyvolanej protestami Za slušné Slovensko, ktorým predchádzala vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

    Most napokon z koalície nevystúpil a po výmenách na najvyšších postoch vládna trojka krízu ustála. Bugárovi sa však vyčítalo, že aj napriek tomu, že jeho strana prostredníctvom uznesenia de facto uznala potrebu predčasných volieb, nakoniec vo vládnej koalícii Most-Híd zotrval. V nedávnom rozhovore redaktor denníka Postoj poukázal na to, že z pôvodného uznesenia Mosta nevyplývalo, že by sa postoj strany mal zmeniť odstúpením Roberta Fica z postu premiéra. 

    „Keby som robil politiku jeden deň, tak poviem, že máte pravdu. Ale 28 rokov v politike ma naučilo jednu vec. Nikdy nehovor dopredu, aké sú možnosti. A duplom nie novinárom. Myslíte si, že keby sme dopredu povedali, že ak Fico odstúpi, nebudeme nič žiadať a ideme ďalej, tak by naozaj odstúpil?“ reagoval šéf Mosta. 

    „On (Fico) sa bál len jednej veci, predčasných volieb a toho, ako Smer klesne pod 20 percent,“ hovorí Bugár. „Ja viem, ako to naozaj bolo. Rovnako viem, ako ma teraz preto s Kaliňákom nenávidia. V poriadku. Nenávidia ma preto, že padli a sú presvedčení, že to bolo kvôli mne. Nikdy mi to takto nepovedia, ale cítim to,“ zhrnul predseda Mosta. 

    Robert Fico v predvianočnom rozhovore pre tablet.tv nepriamo potvrdil, že za svoj odchod z funkcie skutočne viní Bugára, keď zdôraznil, že z postu premiéra odišiel dobrovoľne, aby zabránil scenáru predčasných volieb.

     

    „Hrozili predčasné parlamentné voľby. Tlačil na ne najmä Béla Bugár. Ja som tomu chcel za každú cenu zabrániť, lebo by nastal chaos. Preto som sám prijal osobné rozhodnutie, že dám prednosť vládnej koalícii, ako svojim osobným ambíciám. Keby som toto rozhodnutie neurobil, asi ideme do predčasných parlamentných volieb,“ povedal Fico. 

    - Reklama -