Minister Gál si na Vianoce pochutí na halászlé a na jeseterovi na masle

    0
    Na snímke minster spravodlivosti SR Gábor Gál (Autor: TASR)

    “Našou tradíciou je halászlé, ale stále to robí môj otecko, a vždy varí aj pre moju rodinu, takže dúfam, že to bude aj v tomto roku tak. A štedrá večera u nás je vždy ryba, predtým to zvykol byť kapor na masle, ale už asi 10 rokov máme jesetera. Veľmi jednoduchý recept. Na masle a z Chorvátska si vždy donesiem vegetu na rybu a pomaly to pečiem pod alobalom,” prezradil šéf rezortu spravodlivosti.

    Pod stromčekom ho poteší vždy ako vianočný darček nejaká praktická vec, predmet, ktorý súvisí s jeho dlhoročným koníčkom – poľovníctvom  “Či už je to poľovnícka košeľa, alebo nejaká pomôcka, palica, všetko, čo súvisí s týmto mojim koníčkom. Už 16 rokov som šťastne ženatý, tak skôr riešime darčeky pre naše deti a my s manželkou si navzájom doprajeme také darčeky, ktoré sú skôr milé ako prekvapujúce,” dodal Gál.

    Počas vianočných sviatkov má minister spravodlivosti v pláne na Štedrý deň navštíviť aj niektorý z ústavov na výkon väzby alebo trestu odňatia slobody. Minister by mal navštíviť v nedeľu (23.12) v dopoludňajších hodinách Ústav na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých v Sučanoch. Chce sa zavďačiť príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ktorí aj počas sviatkov vykonávajú svoju prácu.

    “S rodinou pravdepodobne tento rok prvýkrát nezostaneme doma na Vianoce, ale pôjdeme na chalupu. Mám tri deti, najmladší syn má štyri roky, ten ešte tie sviatky veľmi prežíva. Pre našu rodinu však vianočné chvíle budú tento rok mimoriadne vzácne, pretože odkedy som ministrom, som takmer stále mimo domu, takže to, že budeme doma pokope celá rodina, bude pre mňa najväčším sviatkom,” prezradil ďalej Gál.

     

    - Reklama -