V Bratislave sa odtrhol pontón pri Dunaji, ten rozlomené časti unáša dolu prúdom

    0
    Pontón Knajpa, Dunaj (Autor: TASR)

    “Odtrhnutý pontón už narazil do odstavených plavidiel a rozlomil sa na dve časti, pričom ďalšie menšie časti z neho odpadávajú. Nachádzať by sa mal na úrovni Jaroveckého ramena,” priblížila Farkasová.

    Na Dunaji už vyše dvoch hodín zasahuje 15 hasičov s dvomi člnmi. Tí sa snažia v spolupráci s Dopravným úradom a poriečnym oddelením Policajného zboru (PZ) SR plávajúce časti pontónu ukotviť.

    Odtrhnutý plávajúci pontón z dunajského nábrežia v Bratislave sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo ukotviť. 

    “Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jaroveckého ramena,” informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

    Plávajúci pontón Knajpa sa na Dunaji odtrhol v utorok neďaleko nákupného centra na ľavom brehu a Mosta Apollo. Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. “Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov,” doplnila Farkasová.

    Udalosť na Dunaji si vyžiadala zásah takmer dvoch desiatok hasičov. Tí sa v spolupráci s Dopravným úradom a poriečnym oddelením prezídia Policajného zboru (PZ) SR snažili niekoľko hodín plávajúce časti pontónu ukotviť.

     

    - Reklama -