Kaliňák v parlamente končí, do konca roka sa vzdá mandátu

    0
    Bývalý minister vnútra SR a súčasný poslanec NR SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

     “Zistil som, že dlh, ktorý voči rodine mám, je ďaleko väčší a mal by som ho splácať. Odchádzam z parlamentu, do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) o tom, že sa vzdávam mandátu,” avizoval. Podľa Kaliňáka je človek bez mandátu slobodnejší, môže oveľa viac hovoriť a viac sa brániť. “Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu,” uzavrel s tým, že v strane Smer-SD ako jej spoluzakladateľ ostáva.

    Či bude kandidovať vo voľbách v roku 2020, zatiaľ jasné nie je. “Ako konkrétnu rieku prejdem, poviem vtedy, keď pred ňou budem stáť. Pred touto riekou momentálne nestojíme, je to relatívne ďaleko a neviem sa k tomu ani v tejto chvíli vyjadriť,” dodal Kaliňák.

    Exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorý sa vzdáva poslaneckého mandátu, by mala v Národnej rade (NR) SR nahradiť Darina Gabániová (Smer-SD).

    Tá už poslankyňou v tomto volebnom období bola, zo zákonodarného zboru však musela odísť, keď si Kaliňák po demisii vlády Roberta Fica (Smer-SD) uplatnil svoj mandát.

    - Reklama -