Záchrannú operáciu v Magnitogorsku ukončili, našli 39 tiel

    0
    Záchranári prehľadávajú trosky po zrútení sa časti bytového domu v ruskom meste Magnitogorsk 2. januára 2019. (Autor: TASR)

    “Dnes sme vyslobodili posledné 39. telo, garantujeme vám, že ďalší ľudia sa v budove už nenachádzajú”, vyhlásil pred novinármi Alexander Čuprijanov, námestník ministra pre mimoriadne situácie a dodal, že zatiaľ bolo identifikovaných 38 tiel. 

    Jedenásťmesačný chlapec, ktorého našli v troskách v utorok živého, sa nachádza vo vážnom, ale stabilizovanom stave v detskej nemocnici v Moskve. Okrem iných zranení má aj omrzliny, uviedla tlačová agentúra AP.

    Záchranné práce komplikovalo okrem iného aj nepriaznivé počasie. Počas nocí dosahuje teplota v Magnitogorsku, ležiacom 1400 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, približne mínus 20 stupňov Celzia.

    Medzitým sa stala známou aj výška finančnej kompenzácie pre rodiny obetí nešťastia. Tá by sa mala pohybovať v prepočte z rubľov v rozmedzí 2555-12.776 eur. 

    Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal expertov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba (FSB) potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

     

    - Reklama -