Kuciak a jeho priateľka nemali byť jedinými cieľmi vrahov. Začalo sa trestné stíhanie vo veci prípravy ďalších vrážd

    0
    Polícia odvádza jednu z obvinených z budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 30. septembra 2018 (Autor: TASR)

     “Vo veci je začaté trestné stíhanie. Žiadne ďalšie informácie vzhľadom na aktuálny stav konania nebudeme poskytovať, aby sme nezmarili vyšetrovanie,” uviedla hovorkyňa. Minuloročná vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej nemala byť jedinou, o ktorej sa obvinení rozprávali.

    Podľa informácií TV Markíza sa mali objednávatelia vraždy dohadovať aj na odstránení ďalších osôb, medzi nimi advokáta Lipšica a prokurátora Žilinku. Obvinený z vraždy Kuciaka Zoltán A. mal podľa Markízy vypovedať, že sa objednávatelia zaoberali myšlienkou na vraždu minimálne ďalších dvoch ľudí. Návrhy na ich odstránenie mali prísť od podnikateľa Mariana Kočnera a od jednej z obvinených v prípade vraždy Kuciaka Aleny Zsuzsová. 

    Lipšic odmietol pre televíziu v októbri 2018 informácie komentovať. Uviedol, že v čase, keď sa mali tieto plány tvoriť, žiadne výrazné ohrozenie nevnímal.

    - Reklama -