Beňová sa zastala Čaputovej. Už ma fakt štve, že vždy sa od nás očakáva, že sa stiahneme, kritizovala

    0
    Monika Flašíková-Beňová (Autor: TASR)

    Samotná Beňová konštatuje, že Zuzana Čaputová ako kandidátka na prezidentku to musí mať v uplynulých dňoch naozaj ťažké. „Neúmerný tlak na jej odstúpenie vyvolávaný Sulíkom a Matovičom je bez úrovne, rovnako ako oni dvaja. Pustila sa do súboja a jediné, načo sa jej pýtajú, či a kedy z neho odstúpi. Ale Z. Čaputová nemá žiaden reálny dôvod odstupovať,“ myslí si europoslankyňa, pričom svoj postoj následne vysvetľuje.

    Poukazuje na to, že Čaputová nemá takú rozsiahlu kampaň ako Robert Mistrík, z ktorého jeho kampaň spravila z neznámeho človeka žiadaného kandidáta. A z toho dôvodu, že Čaputová nemá takú obrovskú kampaň, sa má vzdať v prospech vedca, považuje Beňová za neférovú situáciu. „A nefér je aj pseudodôvod, že to má zabrániť postupu ´antisystémového´ kandidáta do druhého kola volieb,“ uviedla.

    Dodala, že jej kandidátom, ktorého bude voliť, je Maroš Šefčovič, na ktorého je hrdá a podporuje ho. Napísala, že ho bude voliť aj v prípade, ak by v druhom kole stál proti Zuzane Čaputovej. „V čo ´medzi nami´ tajne dúfam. Ale nedá mi ako žene nezastať sa v tomto opozičnom galimatiáši ženy. Lebo ma fakt už štve, že sme to vždy MY, ktoré ´musíme chápať´, ´mali by sme sa stiahnuť´, ´očakáva sa od nás, že ustúpime´ a podobné mačovské blablabla,“ kritizovala. Na záver podporila Čaputovú, aby sa nevzdávala a aby si nenechala vnútiť žiadne rozhodnutie.

    - Reklama -