Poslanci prijali uznesenie k Maďarsku a Poľsku z dielne SNS

    0
    Slovenská národná strana (Autor: SNS)

    Súčasná situácia by sa mala podľa slovenského parlamentu vyriešiť v konštruktívnom duchu bez negatívnych dôsledkov na spoluprácu všetkých zainteresovaných aktérov, a že parlament intenzívne vníma dostatočný priestor na efektívnu diskusiu medzi zainteresovanými stranami.

    “NR SR považuje samotné hlasovanie v Rade EÚ o spustení príslušného sankčného mechanizmu za krajné riešenie v prípadoch, keď zlyhajú všetky ostatné dostupné možnosti,” uvádza sa ďalej. Podľa uznesenia je žiaduce prijímať také kroky a rozhodnutia, ktoré pomôžu obnoviť vzájomnú dôveru a prekonať vzájomné deliace línie medzi členskými štátmi EÚ a inštitúciami EÚ.

    V uznesení sa tiež píše, že NRSR je pripravená v záujme udržania nadštandardných a priateľských vzťahov s regionálnymi partnermi vo V4 byť naďalej dôveryhodným, proeurópskym, transparentným, predvídateľným a konštruktívnym členom EÚ, ktorý bude vždy uprednostňovať riešenia sporov založené na dialógu.

    Národná rada uznesením zároveň vyzýva všetkých zainteresovaných aktérov, aby prejavili politickú vôľu pokračovať v konštruktívnom a efektívnom dialógu o všetkých sporných otázkach v záujme zachovania jednoty EÚ a znižovania vzájomného napätia.

    - Reklama -