Kuciak bol pred vraždou sledovaný a špehovaný. Talianska televízia zverejnila zábery zo sledovania

    0
    Spomienka na zavraždených Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú (Autor: TASR)

    Kuciak bol pred vraždou sledovaný a špehovaný

    “Fotografie, ktoré sme získali, dokazujú, že Ján Kuciak bol predtým, ako ho vo februári zavraždili, sledovaný a špehovaný,” uviedla novinárka. Kuciaka pred vraždou podľa Denníka N sledoval bývalý novinár a bývalý šéf kontrarozviedky Peter Tóth. Po zadržaní Aleny Zsuzsovej obvinenej z objednania vraždy sa prihlásil na polícii a začal s ňou spolupracovať ako utajený svedok. Odovzdať jej mal aj tieto fotografie. Okrem Kuciaka mal sledovať na pokyn Mariana Kočnera aj ďalších novinárov.

    Kto si mapoval Kuciakov denný režim

    Tóth podľa denníka vypovedal, že Marian Kočner si ho najal na sledovanie novinárov preto, aby zistil, či nerobia niečo zlé, za čo by ich potom mohol verejne diskreditovať. “Zo záberov je však zrejmé, že dokumentujú bežný Kuciakov deň. Sú urobené na autobusovej zastávke, keď ide Kuciak do alebo z práce, alebo pred redakciou Aktualít. Vyzerá to preto skôr, že niekto mapoval jeho denný režim,” tvrdí Denník N.

    ´Ndrangheta

    Novinárka v reportáži upozorňuje, že Kuciak robil na kauze pozemkov na východnom Slovensku, ktorá je prepojená aj s talianskou mafiánskou skupinou 'Ndrangheta, a zaoberal sa aj Marianom Kočnerom.

    Peter Bárdy, šéfredaktor Aktualít, kde Kuciak pracoval, tvrdí, že “Kuciak bol nebezpečnejší ako polícia a Marian Kočner si to uvedomoval”.

     

    - Reklama -