Prezidentskí kandidáti Harabin a Krajniak diskutovali. Ich vízie sú na prvý pohľad odlišné

    0
    Milan Krajniak (Autor: TASR)

    Krajniak: Treba sa viac venovať problémom ľudí

    Prezident by mal podľa Krajniaka klásť oveľa väčší dôraz na domácu politiku ako doteraz. “To, čo prezident nerobil v domácej politike, doteraz je, že by sa mal starať vyriešiť aj konkrétne problémy ľudí, ktoré majú,” povedal. Ako uviedol, chce presadiť exekučnú amnestiu, rodičovský bonus a daňovú spravodlivosť, ktoré sú podľa neho kľúčové. 

    Harabín: Treba vypovedať Istambulský dohovor a aj Globálny pakt OSN o utečencoch

    Podľa Harabina je z postu prezidenta SR dôležité klásť dôraz aj na zahraničnú politiku. Ako uviedol v diskusnej relácii, Slovensko je potrebné zachrániť. Zároveň nechce, aby SR stratila suverenitu. Podľa neho je potrebné vypovedať Istanbulský dohovor, ale aj Globálny pakt OSN o utečencoch. “Povinnosťou Slovenska nie je čakať na ich ratifikáciu, ale vypovedať ich,” povedal Harabin. “Práve cez prezidentský post je možné zmeniť celý chod štátu,” tvrdí Harabin. Krajniak reagoval, že vstup Slovenska do EÚ je realitou. Podľa neho “miera integrácie, ktorá v súčasnosti je, je vhodná a ďalej sa ísť nemá”.

    Sociálna spravodlivosť

    Krajniak poznamenal, že na SR je problematická napríklad aj sociálna spravodlivosť. “Napriek tomu, že slovenská ekonomika rastie a má dostatočnú výkonnosť, tak normálni ľudia, ktorí sú zamestnaní a platia dane, sa nedostanú k spravodlivejšiemu podielu na HDP,” povedal. Pripomenul, že niektorých ľudí trápi aj to, že sa nevedia dlhé roky dovolať spravodlivosti.

    Vládna letka

    Harabin počas diskusie uviedol, že keby sa stal prezidentom SR, tak by využíval aj vládnu letku, ale v súlade so zákonom. Krajniak zas tvrdí, že by chcel zostať bývať vo svojom byte, kde žije teraz s manželkou, odmietol by bývať v rezidencii. “Chcel by som byť čo najviac normálnym človekom,” vyhlásil. 

    Kotleba

    Sudca Najvyššieho súdu SR potvrdil, že s Marianom Kotlebom (ĽSNS) nerokoval, rovnako podľa jeho slov nediskutuje so žiadnymi politikmi. Privítal by však podporu od všetkých voličov z každej politickej strany. V kampani sa spolieha na vlastné finančné zdroje, má zriadený aj transparentný účet. Ako sám uviedol, jeho kampaň “bude najlacnejšia”. Krajniak potvrdil, že je kandidátom s podporou strany Sme rodina a jeho najväčším darcom doteraz je práve predseda tejto strany Boris Kollár. 

     

    - Reklama -