Fico už dodal ďalšie doklady potvrdzujúce jeho pedagogickú činnosť. Čo v nich stojí?

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Z potvrdení predložených Univerzitou Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a Univerzitou Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici vyplýva, že okrem iných akademických rokov Fico v akademických rokoch 1999/2000, 2000/2001 a v prípade UKF v Nitre aj v akademickom roku 2001/2002 vykonával pedagogickú činnosť v predmete ústavné a medzinárodné garancie ochrany ľudských práv.

    “V pedagogickej činnosti som predovšetkým využíval skúsenosti zastupovania SR v konaní pred Európskou komisiou a súdom pre ľudské práva (1994 – 2000),” uvádza sa v predložení potvrdení o Ficovej pedagogickej činnosti, ktoré má TASR k dispozícii. 

    Okrem toho Fico potvrdil, že záznamy zo študijných indexov preukazujú, že v akademických rokoch 1999/2000 a 2000/2001 pedagogicky pôsobil aj na Právnickej fakulte UMB v predmete vnútroštátne a medzinárodné garancie ochrany ľudských práv.

    Ficovo pedagogické pôsobenie na UMB v predmete vnútroštátne a medzinárodné garancie ochrany ľudských práv v uvedených akademických rokoch potvrdilo podľa archívnych výkazov o vykonaných zápočtoch a skúškach aj vedenie Právnickej fakulty UMB. “Tento typ odborných predmetov na PrF UMB v Banskej Bystrici vždy zabezpečovali výlučne pedagógovia s ukončeným právnickým vzdelaním,” doplnilo vedenie fakulty.

    Potvrdenie 15-ročnej praxe v právnickom povolaní je jedna zo zákonných podmienok kandidatúry na sudcu ústavného súdu.

    - Reklama -