Za slušné Slovensko opäť pozýva ľudí do ulíc. Aktivisti vysvetlili prečo

    0
    Karolína Farská a Juraj Šeliga (Autor: facebook.com/zaslusneslovensko)

    Nezabudneme! Pokračujeme! 1. výročie vraždy Jána a Martiny.” Týmito vetami sa začína text pozvánky ZSS, pričom aktivisti pripomínajú, že vo štvrtok 21. februára 2019 uplynie rok od chladnokrvnej vraždy Jána a Martiny. Vraždy, ktorá navždy zmenila naše životy, vraždy, ktorá zmenila Slovensko,” píšu.

    Práve na spomínaný termín o 17. h pozývajú ľudí na bratislavské Námestie SNP, pričom protestné zhromaždenia sa majú uskutočniť aj na námestiach ďalších vybraných slovenských miest.

    Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytvárame spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovania vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu. Spoločne sme strhli oponu a dostali možnosť naplno vidieť, ako sa v našej krajine zametala korupcia pod koberec, ako policajní funkcionári zneužívali políciu, ako sa ubližuje nevinným a slabším,” pripomínajú aktivisti s tým, že ich požiadavky stále pretrvávajú. 

    Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali. Voláme po dôveryhodnej vláde, takej vláde a takej politike, ktorá je skutočnou službou všetkým ľuďom, politike, ktorá prináša víziu a riešenia. Za rok sme o našej krajine zistili viac ako kedykoľvek doteraz. Je v nej nádej aj sila, ktoré dokázali poslať nedotknuteľných preč z ich pozícii. Svetlo, ktoré dokáže prežiariť tmu. Nesmieme však prestať. Vražda Slovensko zmenila a my sa nevzdáme, budeme pokračovať. Každý jeden z nás, každý, kto prichádzal na námestia, každý, kto sledoval dianie a aktívne sa zaujímal, je súčasťou veľkého spoločenstva, na ktoré sme čakali, ktoré tvoríme a je nás stále viac. Ona i on je tá, ten, na ktorých sme čakali. My spoločne sme tí, na ktorých sme čakali. Ján a Martina, vo vašom mene, v mene všetkých, ktorým je v tejto krajine ubližované, v mene nás všetkých nezabudneme a pokračujeme na slovenských námestiach vo štvrtok 21. februára 2019. Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom ochoty a odvahy vytrvať. Nezabudneme! Pokračujeme!” dodáva iniciatíva.

    - Reklama -