Vláda bude rozhodovať o prenájme Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli

    0
    Tehelné pole v Bratislave Národný futbalový štadión (Autor: TASR)

    Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ako predkladateľ návrhu v materiáli pripomenulo, že podľa Zmluvy o budúcej zmluve má súčasný vlastník – akciová spoločnosť Národný futbalový štadión právo dať štadión a jeho priestory do prenájmu. Predmetom nájmu, na ktorý bude môcť vyhlásiť verejno-obchodnú súťaž, bude okrem budovy štadióna i podzemná garáž v areáli štadióna a tiež priestory nákupnej pasáže.

    Vládny kabinet sa bude zaoberať aj sériou 36 opatrení, ktoré majú zlepšiť podnikateľské prostredie. Balíček má podnikateľom priniesť od budúceho roka priame a nepriame úspory približne vo výške 50 miliónov eur. Vyplýva to z Návrhu opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia III Ministerstva hospodárstva SR, ktorý by mala v stredu prerokovať vláda. Zmeny sú zamerané na zníženie regulačného zaťaženia, na podporu podnikania a digitalizáciu procesov. Zjednodušiť by sa malo napríklad povoľovacie konanie na oznamovanie otvorených prevádzok bez rizika, jednoduchšia by mala byť žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky. Pre podnikateľov bude vypracovaný zoznam povinností pri otváraní prevádzkarne, v priebehu podnikania a pri kontrole či jednotný vzor žiadosti o zmenu účelu užívania stavby.

    Priority v ekonomickej diplomacii sa v roku 2018 darilo úspešne napĺňať. Prispelo k tomu skvalitnenie koordinácie činností a spolupráce jej hlavných aktérov, vyplýva to zo Správy o stave a výsledkoch ekonomickej diplomacie za rok 2018 z dielne rezortu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

     

    - Reklama -