Danko s českým partnerom diskutoval aj o regulácii politických strán

    0
    Na snímke predseda Senátu Parlamentu Českej republiky Jaroslav Kubera (vľavo) počas tlačovej konferencie po stretnutí s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom (pravo) v Bratislave 6. februára 2019. (Autor: TASR)

    “Predseda senátu mi tlmočil množstvo poznatkov, ktoré v Čechách očakávajú vo vzťahu k vývoju v EÚ, vymenili sme si legislatívne skúsenosti, dohodli sme si určité pravidlá vzájomného informovania o normách, ktoré i my zavádzame na Slovensku. Je veľmi dôležité, aby sme si vzájomne hovorili o skúsenostiach s eurom, vy zase o výhodách svojej českej koruny,” priblížil Danko.

    Debata partnerov sa týkala aj priamej voľby starostov a primátorov či rozdrobenosti českej a slovenskej politickej scény, ktorej riešením by mohla byť regulácia politických strán. “Cesty k regulácii sú možné, napríklad zvýšiť kvórum pre vstup do parlamentu, to sa niektorým stranám nepáči, lebo by sa do parlamnetu nemuseli dostať,” uviedol Kubera.

    “Bolo to aj jednanie o tom, ako pripraviť dôstojné oslavy, ktoré máme v tomto roku, vstup do NATO, výročie Nežnej revolúcie, takže sme dohadovali stratégiu, ako to urobiť dôstojnejšie ako to bolo minulý rok,” doplnil Kubera s tým, že zo slávenia takýchto výročí sa nemá robiť silná politická záležitosť.

    - Reklama -