Voľba ústavných sudcov? Most chce to, čo Žitňanská

    0
    Béla Bugár a Lucia Žitňanská na archívnej snímke. (Autor: TASR)

    Strana chce podľa nej týmto krokom vylúčiť akékoľvek špekulácie o zákulisných dohodách s ĽSNS. Hovorkyňa tiež avizovala, že poslanecký klub Most-Híd vyvinie maximálne úsilie, aby bolo zvolených 18 kandidátov na ústavných sudcov. “Strana Most-Híd s hlbokým znepokojením a rozhorčením sleduje rôzne taktické hry v pozadí, ktoré sa rozohrávajú medzi niektorými stranami. Vyhlasujeme, že do týchto hier poslanci Most-Híd neboli a ani nie sú zapájaní,” napísala Debnár v súvislosti s medializovanými informáciami o rokovaní strany Smer-SD s poslancami ĽSNS.

    Za verejnú voľbu kandidátov na ústavných sudcov je aj bývalá podpredsedníčka Mosta a exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Žitňanská súhlasí s tým, že pri potrebe zvoliť 18 kandidátov je nevyhnutná politická dohoda. Očakáva ju, ale chce, aby bola verejná voľba, nech verejnosť vidí, ako táto dohoda vyzerá.

    Poslanci parlamentu by mali voliť kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR v utorok 12. februára. Spomedzi 39 uchádzačov majú vybrať 18 kandidátov, ktorých ponúknu prezidentovi SR. Ten z nich má vymenovať deviatich, ktorí na 12 rokov zasadnú na Ústavný súd SR.
     

    - Reklama -