Václav Klaus st.: Štětina a Telička zakladajú svoje vlastné strany? Skvelé, len tak ďalej

    0
    Václav Klaus (Autor: TASR)

    „K významu Európskeho parlamentu som veľmi skeptický. Väčšinou je to odkladisko druhoradých politikov, pre ktorých nie je dostatočná rola doma,“ uviedol Klaus so slovami, že si ani nedokáže vybrať stranu, ktorú by vo voľbách podporil. „Nepoznám zreteľné politické zoskupenie, ktoré by dnešnú Európsku úniu jednoznačne označovalo za slepú uličku a historický omyl. Takáto strana sa u nás neodvažuje profilovať,“ pokračoval. Odmietol však, že by do volieb išiel sám, predovšetkým preto, že sa mu už nechce dochádzať do Bruselu.

    Niekoľko slov potom Klaus povedal aj k tomu, že medzi europoslancami sú zakladatelia ďalších nových strán, napríklad Jaromír Štětina a Pavel Telička. „Práve títo dvaja páni tým, že si zakladajú vlastné strany, sa vopred odsúdili na záhubu. Takže si myslím, že to je úplne skvelý nápad. Odporúčal by som, aby si čo najviac takýchto ľudí zakladalo svoju špecifickú stranu do európskych volieb. To by som si veľmi prial,“ dodal Klaus.

    Témou volieb by podľa Klausa malo byť to, či je zmysluplné pokúšať sa násilne unifikovať, glajchšaltovať pekný kontinent, ktorý sa volá Európa, a národné štáty v ňom. „Jedine to je témou týchto volieb a bohužiaľ si myslím, že to takto vypointované nebude a voliči takto voliť nepôjdu,“ poznamenal.

     

    - Reklama -