Izrael: Dočasným ministrom zahraničných vecí sa stal Jisrael Kac

    0
    Izrael-Netanjahu a minister zahraničných vecí Kac (Autor: TASR)

    Post dočasného šéfa rezortu diplomacie bude až do zostavenia novej vlády po aprílových predčasných parlamentných voľbách zastávať izraelský minister dopravy a tiež minister pre tajné služby Jisrael Kac. Ten má v budúcnosti v úmysle Netanjahua nahradiť.

    Izraelská organizácia zaoberajúca sa riadením verejných vecí podala žalobu na najvyšší súd proti množstvu funkcií, ktoré Netanjahu súčasne zastáva. 

    Predseda vlády totiž taktiež prevzal portfólio ministra obrany po tom, ako vlani v novembri odstúpil vplyvný minister obrany Avigdor Lieberman, ktorý nesúhlasil s prímerím s palestínskymi militantmi v pásme Gazy. Okrem toho Netanjahu riadi takisto ministerstvo zdravotníctva.

    Kac nedávno spomedzi slúžiacich ministrov skončil vo vnútrostraníckych primárkach vládnucej strany Likud prvý. Tento postup posilnil jeho pozíciu ako Netanjahuovho prvého zástupcu i jeho možného následníka, doplnila agentúra AP.

    Kac má podľa vlastných slov v úmysle po odchode Netanjahua do dôchodku kandidovať za predsedu strany Likud a potom sa taktiež uchádzať o post premiéra krajiny.

    Predčasné parlamentné voľby v Izraeli sa uskutočnia 9. apríla.

     

    - Reklama -