Telefonoval Fico s Vadalom? Nepoznám ho. Ide len o odpútanie pozornosti od daňových podvodov Kisku, reaguje expremiér cez hovorcu

    0
    Antonino Vadala (Autor: TASR)

    “Robert Fico nepozná Antonina Vadalu. Ide len o účelovú snahu burcovať vášne pred zajtrajším dňom a odpútať pozornosť od daňových podvodov Andreja Kisku, na ktoré dnes Robert Fico poukázal,” uviedol vedúci tlačového oddelenia Smeru-SD Ján Mažgút.

    Talianska prokuratúra v roku 2012 zistila, že taliansky podnikateľ Antonino Vadala telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD). Podľa Denníka N o tom informoval v stredu taliansky denník La Repubblica. Podľa strany SaS by sa informáciami mala zaoberať polícia. “Polícia by mala začať okamžite konať a predsedu Smeru-SD Fica vypočuť a požiadať o spoluprácu aj talianske orgány,” reagovali liberáli.

    “Dnes je najvyšší čas v mene občanov Slovenska vyzvať všetkých čestných ľudí na polícií a prokuratúre, aby začali s plnou vážnosťou vyšetrovať podozrenia z toho, že v posledných rokoch pôsobí na Slovensku organizovaná skupina, ktorá zdá sa fungovala v symbióze s politikmi, oligarchami, finančnými skupinami a ako sa zdá, neváhala aj cez politických predstaviteľov tolerovať alebo dokonca kryť aj organizovaný zločin. Občania majú právo žiadať, aby každý, kto sa podieľal na fungovaní tohto systému, niesol za to plnú zodpovednosť,” reagovala na zverejnené informácie Veronika Remišová z OĽaNO.

    Talianskeho podnikateľa Vadalu v máji 2018 eskortovali zo SR do Talianska na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Slovenská polícia ho zadržala 13. marca 2018, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, následne vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení s cieľom nezákonného obchodovania s drogami. Vadala, ktorý žil a podnikal na východnom Slovensku, so svojím vydaním súhlasil. O aktivitách a kontaktoch tohto podnikateľa na Slovensku písal predtým aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.

    - Reklama -