Iniciatíva Za slušné Slovensko si pripomenie rok od vraždy novinára v 58 mestách

    0
    Na snímke organizátori zhromaždenia vľavo Karolína Farská a vpravo Juraj Šeliga. (Autor: TASR)

    Celé zhromaždenie v Bratislave bude na Námestí Slovenského národného povstania (SNP), preto bude v týchto miestach dočasná výluka mestskej hromadnej dopravy. Na zhromaždení v Bratislave vystúpia zástupcovia občianskych iniciatív, herci, hudobníci aj Jánov otec Jozef Kuciak.

    “Naše požiadavky trvajú už rok. Stále voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny a rovnako po dôveryhodnej vláde,” uviedli predstavitelia iniciatívy Karolína Farská a Juraj Šeliga. “Chceme poznať mená tých, ktorí si objednali túto vraždu, rovnako budeme pozorne sledovať spôsob vyšetrovania a vytvárať verejný tlak proti politickým zásahom,” doplnili.

    Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.

     

    - Reklama -