Zbožňujete Pink Floyd? Tak čítajte. Rocková legenda sa ostro vyjadrila k dianiu vo Venezuele

    0
    Roger Waters (Autor: TASR)

    Miliardár Richard Branson, ktorý humanitárne koncert organizuje, očakáva, že by sa na koncerte malo zísť až 300-tisíc ľudí. Miliardár chce na koncerte vybrať okolo 100 miliónov dolárov. Časť peňazí plánuje vybrať od divákov sledujúcich živý prenos koncertu cez internet.

    Podľa muzikanta Rogera Watersa však Bransonov koncert nemá s humanitárnou činnosťou nič spoločné. Dôvodom koncertu je podľa Watersa to, že Branson prevzal pohľad Spojených štátov amerických v zmysle: „Práve sme sa rozhodli, že ovládneme Venezuelu, nech už sú naše dôvody akékoľvek.“ „Ale nemá to nič spoločné s potrebami venezuelského ľudu,“ uviedol Waters vo videu. „Nemá to nič spoločné s demokraciou, nemá to nič spoločné so slobodou a nemá to nič spoločné s pomocou,“ spresnil muzikant.

    „Mám priateľov, ktorí sú práve teraz v Caracase, a zatiaľ tam nedochádza k žiadnej občianskej vojne, žiadnemu krviprelievaniu a besneniu, žiadnej zjavnej diktatúre, žiadnemu masovému zatýkaniu opozície a potláčaniu tlače,“ doplnil Waters.

    „Skutočne chceme, aby sa z Venezuely stal nový Irak, Sýria alebo Líbya? Ja to nechcem a nechcú to ani obyvatelia Venezuely,“ uviedol ďalej Waters.

    A ako na dané vyjadrenia reaguje samotný Branson a jeho Virgin? Reakciu tlačového hovorcu spoločnosti priniesol britský liberálny denník The Guardian.

    „Richard im pomáha zvyšovať povedomie o kríze vo Venezuele a snaží sa touto akciou vybrať potrebné finančné prostriedky,“ povedal za Virgin tlačový hovorca. „Nie je to žiadne politické vyjadrenie a Spojené štáty v tom nie sú nijako zapojené,“ dodal.

    O kritických slovách rockovej legendy Rogera Watersa z kapely Pink Floyd na adresu Bransonovho humanitárneho koncertu pre Venezuelu informovala agentúra Reuters.

    Vlastný koncert na protest proti Bransonovej akcii organizuje aj súčasný venezuelský prezident Nicolás Maduro.

    autor: Jonáš Kříž

    - Reklama -