Farmári vykydali hnoj Matečnej pred ministerstvo. V nátlakových akciách chcú pokračovať

    0
    Na snímke protestujúci farmári vysypali hnoj (Autor: TASR)

    Oravec potvrdil, že v piatok bol rozhádzaný maštaľný hnoj pred budovou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR a Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Jedným alebo dvoma štrajkami sa nedajú dosiahnuť zmeny v pôdohospodárstve, preto budú pokračovať nátlakové akcie, ako ostrý štrajk či otváranie káuz, uviedol. 

    Farmár skonštatoval, že vo štvrtok (21. 2.) podal trestné oznámenie na šéfku agrorezortu Gabrielu Matečnú (SNS) za ohováranie a farmári podali hromadné trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre SR. 

    Nespokojní malí a strední farmári, lesníci a geodeti prišli na strojoch do Bratislavy v utorok, aby rokovali o problémoch v agrorezorte a predostreli svoje požiadavky. V stredu (20. 2.) sa stretli na rokovaní o problémoch s členmi vlády. Keďže neboli s jeho výsledkami spokojní, prešli do ostrého štrajku. Ministerka Matečná sa v stredu vyjadrila, že protest organizujú ľudia, ktorí sa tvária, že sú farmári, mnohí z nich však farmármi nie sú, pretože nemajú ani štvorcový meter pôdy. “Musím povedať, že nie som stotožnená s tým, že legitimizujeme ľudí, ktorí sa vyhrážali zabitím, či na iných si objednávali nástražné a výbušné systémy. Títo ľudia neprišli (na protest) kvôli farmárom, ale prišli pre osobné ciele a zastieranie niektorých faktov,” upozornila šéfka agrorezortu. 

     

    - Reklama -