Pána Vadalu nepoznám, zopakoval Fico a zastal sa aj Troškovej

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Predseda Smeru-SD Robert Fico naďalej trvá na tom, že nepozná Antonina Vadalu a tvrdí, že s ním ani netelefonoval. Zopakoval, že mu to potvrdili v Taliansku. “Pána Vadalu nepoznám,” vyhlásil Fico v diskusii televízie TA3 V politike. Informácia o telefonáte bola podľa Fica zneužitá. V televízii ukázal komunikáciu medzi slovenským ministerstvom zahraničia a slovenským veľvyslanectvom v Ríme, ktoré má podľa neho dokazovať, že neexistuje odposluch, na ktorom je jeho a Vadalov hlas. 

    Nikto z týchto ľudí nespáchal žiadny trestný čin, povedal expremiér o Jasaňovi a Troškovej

    Expremiér zároveň opätovne odmietol spájanie Smeru-SD s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Po vražde boli na stole aj predčasné voľby, ale tie podľa Fica nemali zmysel, lebo by nastal chaos, keďže neexistuje alternatíva voči súčasnej vládnej koalícii.

    Vraždu novinára odsúdil, verí, že budú potrestaní páchatelia aj objednávateľ. Fico sa zastal ľudí, ktorí v čase vraždy pracovali na úrade vlády a odišli pre podozrenia z prepojenia na kalábrijskú mafiu. “Nikto z týchto ľudí nespáchal žiadny trestný čin a mali príslušné bezpečnostné previerky,” vyhlásil. (28. februára 2018 – Hlavná štátna radkyňa Mária Trošková a šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády SR Viliam Jasaň oznámili, že až do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky opúšťajú svoje pozície na Úrade vlády SR – pozn. red.)

    Fico opakovane kritizoval prezidenta SR Andreja Kisku, hovoril o ňom, že je daňový podvodník a klame. Odmietol Kiskove obvinenia, že zneužil políciu a prokuratúru pri obviňovaní konateľa spoločnosti KTAG. Odmieta tiež Kiskove tvrdenia, že mu mal odkázať, že vojna s ním skončí, ak ho vymenuje za predsedu ústavného súdu. Podľa Fica je to klamstvo.

    Fico: S Pellegrinim máme úplne perfektné pracovné vzťahy

    Pracovné vzťahy medzi premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a šéfom Smeru-SD Robertom Ficom sú úplne perfektné, tento tandem funguje. Informácie o zlých vzťahoch sú podľa Fica klamstvo. “Peter Pellegrini je mimoriadne pracovitý, máme úplne perfektné pracovné vzťahy, tento tandem funguje a to viacerým vadí. Očakávam, aby podával naďalej profesionálny exekutívny výkon,” uviedol Fico.

    Pellegrini je podľa neho dobrý premiér, politika však viac patrí podľa Fica na stranícku pôdu. Neprajníkom Smeru-SD Fico odkazuje, že sociálni demokrati chcú vyhrať ďalšie parlamentné voľby a opäť zostavovať vládu. “Tandem Fico-Pellegrini/Pellegrini-Fico funguje,” uzavrel Fico.

     

    - Reklama -