PRIESKUM Čaputová prvýkrát preskočila Mistríka, jednoznačne by vyhral Šefčovič

    0
    Prezidentskí kandidáti Zuzana Čaputová a Robert Mistrík (Autor: TASR)

    V odpovediach, za koho budú hlasovať rozhodnutí respondenti, nasleduje Štefan Harabin (8,3 %), František Mikloško (7,3 %), Marian Kotleba (6,5 %), Béla Bugár (6,3 %), Milan Krajniak (3,1 %), Eduard Chmelár (1,7 %) József Menyhárt (1,6 %). Pod jedno percento by získali kandidáti: Róbert Švec, Martin Daňo, Ivan Zuzula, Bohumila Tauchmannová a Juraj Zábojník.

    Odpovedalo sa na otázku: Za koho budete hlasovať v prvom kole vy? Podľa prieskumu je 15 % voličov stále nerozhodnutých. Svoje rozhodnutie hlasovať za vybraného kandidáta deklarovalo 23 % respondentov ako „veľmi pekne“, ďalších 39, 3 % ho označilo ako „dosť pevné“. S „veľmi pevným“ rozhodnutím sú najmä sympatizanti Kotlebu (43,9 %), Chmelára (40 %), Bugára (36,4 %) a Harabina (35,6 %). O čosi menej presvedčených voličov majú Šefčovič (26 %), Čaputová (20,6 %), Mistrík (20,2 %) a Mikloško (18,8 %). Na konci tohto rebríčka je Krajniak (11,1 %).
     
    Respondenti odpovedali tiež na otázku: V sobotu 16. marca sa uskutoční prvé kolo volieb prezidenta SR. Aké je dnes, v tejto chvíli vaše rozhodnutie: zúčastníte sa prvého kola volieb alebo hlasovať nepôjdete? V prieskume odpovedalo 47,3 % respondentov, že sa určite zúčastnia a o účasti zvažuje aj ďalších 38,4 % opýtaných.
     
     
     
    - Reklama -