Harabin hovorí o kupčení s hlasmi: Férovosť volieb je ohrozená. Prieskumy manipulujú

    0
    Na snímke prezidentský kandidát Štefan Harabin počas predstavenia loga, sloganu a programu v Bratislave 28. januára 2019. (Autor: TASR)

    Prezidentský kandidát Štefan Harabin sa obáva o férovosť prezidentských volieb a hovorí o kupčení s voličskými hlasmi. Uchádza sa o podporu sympatizantov strán SNS, Smeru-SD, ĽSNS a KDH. Majú podľa neho viaceré spoločné hodnoty.

    “Férovosť volieb je ohrozená. Prieskumy verejnej mienky manipulujú verejnosť a niektorí kandidáti vzdávaním sa pred prvým kolom volieb s hlasmi voličov kupčia,” uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave Harabin. Bližšie sa ku kupčeniu s hlasmi nevyjadril. Nie všetky prieskumy boli podľa neho zverejnené.

    Harabin vyhlásil, že ide voľby vyhrať, s nikým nekupčí ani nebude. Nevyjednáva podľa vlastných slov s politickými stranami a privíta voličov všetkých strán. Nepovedal, či by v prípade neúspechu napadol výsledky volieb.

    Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h.

    V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

     

    - Reklama -