V Stakčíne zadržali Ukrajinca, nevedel zdôvodniť prekročenie hranice

    0
    Ilustračná fotografia, slovensko-ukrajinská hranica (Autor: TASR)

    Polícia zadržala vo štvrtok (28. 2.) v katastri obce Stakčín v Sninskom okrese Ukrajinca, ktorý nevedel zdôvodniť prekročenie vonkajšej hranice. Bol administratívne vyhostený.

    Ako v piatok informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, osobu najprv v skorých ranných hodinách zaznamenali kamery, ktoré monitorujú hranicu. Dopoludnia policajti kontrolovali v spomínanej obci Ukrajinca, ktorý podľa jej ďalších slov nevedel hodnoverne zdôvodniť prekročenie vonkajšej hranice. “Bol predvedený na oddelenie, aby podal vysvetlenie. Následným preverovaním v informačných systémoch polície sa zistilo, že cudzincovi má byť na hraničnom priechode odopretý vstup do Schengenského priestoru,” priblížila.

    Cudzinec sa podľa Kopernickej sťažoval na bolesti v oblasti hrudníka, preto ho jednorazovo ošetril privolaný tím rýchlej zdravotnej pomoci priamo na oddelení. “Hospitalizácia nebola nutná, službukonajúci lekár vyhodnotil jeho zdravotný stav ako dobrý. V piatok bol administratívne vyhostený s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu troch rokov,” uzavrela hovorkyňa.

    - Reklama -