OĽaNO chce referendum. Pripravených má 17 otázok

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    Líder OĽaNO Igor Matovič zdôraznil, že na vytvorení referendových otázok sa poslanci hnutia zhodli jednohlasne. “Snažili sme sa, aby toto referendum nebolo povrchné, aby nešlo o populistické riešenie si svojich problémov či zneužívanie referenda na politické účely,” priblížil.

    Hnutie chce podľa Matoviča Slovensku ukázať, že sa dokáže správať zodpovedne a dokáže splniť svoj sľub, že pripraví referendum.

    Otázky sú rozdelené do troch celkov, a to Spravodlivé Slovensko, Slovensko pre rodiny a Slovensko pre slabších. “Nie je to definitívny súbor, navrhujeme otázky ľuďom a pýtame sa na ich názor, chceme dať priestor približne dva týždne. Sme otvorení verejnej kritike, niektoré otázky môžu vypadnúť a niektoré sa môžu doplniť,” priblížil Matovič.

    Občanov sa chcú v referende pýtať, či súhlasia so zavedením hmotnej zodpovednosti politikov, na deň dovolenky za účasť na voľbách, príspevok od štvrtého mesiaca tehotenstva pre pracujúce a študujúce matky, miesto v materskej škole pre každé dieťa, odchod do dôchodku po 40 odpracovaných rokoch, zrušenie doplatku na lieky, bezplatné objednávanie pacientov či zákaz hazardných hier a automatov. Obyčajní by tiež chceli prostredníctvom referend

     

    - Reklama -