Danko: Mám už toho dosť! Samé výhovorky! Som zvedavý, čo povedia, keď zavedieme nižšiu daň

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)
    Potraviny  by mali zlacnieť
     
    Čuduje sa, že máme hospodáriť s nulovým deficitom, ale čo z toho, keď to nezbadáme v našich každodenných životoch? A zdôvodňuje tak návrhy zákonov, s ktorými prišla SNS a ktoré by sa mali dotknúť každého Slováka. Za najrevolučnejší návrh pokladá zníženie DPH na všetky potraviny na 10 percent a je zvedavý, ako na tento návrh zareagujú obchodné reťazce. Táto úprava má totiž podľa neho znamenať, že potraviny by mali zlacnieť. „Doteraz rástli neúmerne každý rok,“ tvrdí v HN A. Danko.
     
    Pôvod mäsa
     
    SNS pripravuje podľa jej predsedu aj povinnosť uvádzať pôvod mäsa v reštauračných a stravovacích zariadeniach. „Tento krok vnímame ako nutnosť. Najmä dnes, keď sa dozvedáme o nekalých praktikách na niektorých bitúnkoch. V obchode jasne vidíte, odkiaľ mäso pochádza,“ prízvukuje.
     
    Pomoc poctivým podnikateľom
     
    Ako ďalší návrh predstavuje zníženie dane z príjmu právnických osôb na 15 percent, ktorá má pomôcť „poctivým podnikateľom, ktorí podnikajú na Slovensku, dávajú prácu Slovákom, zodpovedne platia dane“. Dodáva, že zníženie tejto dane každý rok o jedno percento bolo aj v programovom vyhlásení vlády, no nestalo sa tak. „Neboli sme schopní presvedčiť ministra financií o naplnení tohto záväzku.“ 
     
     
    Koncesionárske poplatky
     
    „Aj koncesionárske poplatky raz zrušíme celé, zatiaľ navrhneme úľavu dôchodcom,“ hovorí o ďalšej úprave. Predseda SNS sa zmienil aj o nespravodlivom obviňovaní strany zo stavu, ktorý je na Slovensku už 30 rokov, napr. že v pôdohospodárstve je nedostatok financií. „Rezort však doteraz viedli aj iné strany, prečo my máme trpieť za chyby iných? Je najvyšší čas, aby sa ukázala skutočná pravda, kto to ako myslí so Slovenskom. Kto chce zreformovať Slovensko, a kto nie,“ pýta sa.
     
    Minimálna mzda
     
    Dodal, že má jasnú predstavu zmeniť to, čo ho trápilo kedysi, ako vstúpil do politiky – ako zamestnanca i zamestnávateľa. Štát sa musí spamätať a ísť príkladom. „Preto som presadil, že ak určuje minimálnu mzdu, aby ju i sám vyplácal. Zníženie DPH na ubytovanie, zvýšenie paušálnych výdavkov, zrušenie daňových licencií, 500 eur odmena bez odvodov a daní. Aj to, dúfam, potešilo podnikateľov. Ideme ďalej,“ uzatvára Andrej Danko v komentári HN.
     
     
     
    - Reklama -