Sýrske demokratické sily spustili útok na poslednú baštu Islamského štátu

    0
    Muži čakajú na skríning po ich evakuácii z posledného územia ovládaného militantmi Islamského štátu pri sýrskej dedine Baghúz 6. marca 2019. (Autor: TASR)

    Za uplynulé týždne SDF pozastavili operáciu zameranú na dobytie poslednej bašty IS — obliehanej dediny Bághúz ležiacej na východe Sýrie neďaleko irackých hraníc -, aby odtiaľ evakuovali civilistov. Balí na sociálnu sieť Twitter napísal, že v tejto oblasti došlo k ťažkým bojom medzi jednotkami SDF a bojovníkmi Islamského štátu.

    Dodal, že vojenské lietadlá Američanmi vedenej koalície zasiahli v Bághúze aj skladiská zbraní militantov. Balí pre DPA ešte predtým uviedol, že z obliehanej dediny doteraz evakuovali desaťtisíce civilistov a ich jednotkám sa vzdali tisíce teroristov (IS) rôznych národností. 

    “Sme presvedčení, že teroristi, ktorí v Bághúze zostali, sa nevzdajú. Naše jednotky obliehajúce Bághúz už dostali rozkazy na spustenie vojenskej operácie,” dodal. Američanmi podporované SDF obnovili ofenzívu proti IS v Bághúze 1. marca. Predtým svoje operácie na dva týždne pozastavili, aby z dediny evakuovali civilistov. 

    - Reklama -