Nesrovnal: Vallo vyvolal veľké očakávania, no na ich realizáciu stále čakáme

    0
    Ivo Nesrovnal (Autor: TASR)

    Vallo podľa Nesrovnala prebral Bratislavu v historicky najlepšom stave. “Rozpočet mesta je nastavený prebytkovo a poskytuje priestor pre ďalší rozvoj mesta. Zároveň platí, že Bratislavčania očakávajú výsledky,” skonštatoval bývalý primátor s tým, že primátorovi drží palce.

    Pozitívne vníma, že Vallo pokračuje v rozbehnutých projektoch, ako je napríklad vytvorenie národného parku Malé Karpaty, komunálny podnik, parkovacia politika či rozvoj MHD. “Každý primátor ale nakoniec príde k tomu, že realizácia nie je tak jednoduchá, ako sa to pekne hovorí vo volebnej kampani. Vidíme to na príklade Hlavnej stanice,” podotkol Nesrovnal.

    Hlavné mesto má podľa jeho slov pred sebou veľké výzvy a najväčšie vidí v doprave. Na hodnotenie je však podľa bývalého primátora ešte priskoro. “O smerovaní mesta sa Bratislavčania určite dozvedia viac v návrhu rozpočtu nového vedenia, ktorý má byť predložený na konci tohto mesiaca,” poznamenal.

    Vallo k svojim blížiacim sa 100 dňom vo vedení hlavného mesta povedal, že v Bratislave nastala nová kvalita spolupráce medzi mestom i poslancami a rovnako dobrá je aj spolupráca s bratislavskými starostami. “Dlhé mesiace som zdôrazňoval hlavne tri veci – tím, plán a spoluprácu, lebo som vedel, že bez nich sa mesto riadiť nedá.

    Pre mňa to neboli kampaňové slová, ale bolo to hlboké presvedčenie. Plán Bratislava je základ, na ktorom sme postavili aj našu víziu lepšej Bratislavy a od prvého zastupiteľstva ho postupne realizujeme,” skonštatoval pre TASR. Primátor tvrdí, že ako prvé si vytipovali opatrenia, ktoré potrebujú urobiť hneď na začiatku funkčného obdobia, aby sa ich efekt prejavil počas najbližších štyroch rokov. “Tie sme prijali už na prvých dvoch riadnych zastupiteľstvách.

    Či už je to zriadenie Metropolitného inštitútu Bratislavy, zonácia bratislavského lesoparku, transparentné pravidlá na obsadzovanie manažmentov mestských podnikov a organizácií mesta, posilnenie mestskej polície alebo nový pružnejší systém obstarávania letnej a zimnej údržby,” spresnil Vallo.

    Vallo sa ujal funkcie primátora Bratislavy 7. decembra 2018. Vedenie hlavného mesta prezval po Ivovi Nesrovnalovi, ktorý bratislavskej samospráve šéfoval od 11. decembra 2014. Pri príležitosti blížiacich sa 100 dní na poste primátora organizuje v utorok o 17.00 h v Justiho sieni v bratislavskom Primaciálnom paláci aj diskusiu s verejnosťou, kde chce predstaviť aj svoje doterajšie výsledky práce.

     

    - Reklama -