Obvinenie Kočnera jasne ukazuje, že sa prípad nezametie pod koberec, hovorí Saková

    0
    Denisa Saková (Autor: TASR)

    “Zároveň sa ukazujú ako nesprávne všetky názory, podľa ktorých sa tento prípad nikdy nemal vyšetriť, či dokonca sa mal zamiesť pod koberec,” dodala. Saková je podľa svojich slov rada, že znova a znova dostáva príležitosť poďakovať polícii a prokuratúre za ich prácu. Obvinenie označila za “výrazný posun vo vyšetrovaní”.

    Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Potvrdili to na tlačovej konferencii Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

    Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené boli dosiaľ štyri osoby – Alena Zs., ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Sz., ktorý mal strieľať, Miroslav M., ktorý ho mal na miesto činu doviezť, a Zoltán A. ako sprostredkovateľ. Sú vo väzbe.

     

     

    - Reklama -