Situácia bude nervózna. Víťazi parlamentných volieb sa môžu dať na ´cestu pomsty,´ preto potrebujeme veľmi skúseného prezidenta, myslí si Gašparovič

    0
    Bývalý prezident SR Ivan Gašparovič (Autor: Dominik Foldes)

    Kandidáti na prezidenta sú podľa neho zaujímaví, pretože sú medzi nimi veľké rozdiely z pohľadu ako riadiť štát, ale aj z pohľadu filozofických a politických trendov. Gašparovič však upozorňuje, že treba predvolebné sľuby kandidátov vnímať opatrne. “Z toho čo povedali, je tak možno v priamej kompetencii prezidenta 20 percent,” uviedol.

    Nový slovenský prezident bude mať podľa Gašparoviča veľmi ťažké obdobie z hľadiska zahraničnej politiky. Ako spresnil, bude musieť byť veľmi opatrný a rozhodný aj v domácich otázkach. “Novému prezidentovi preto prajem veľa trpezlivosti a spravodlivosti,” vyhlásil. Predpokladá, že situácia bude nervózna. Obáva sa totiž, že víťazi budúcoročných parlamentných volieb sa dajú “na vlnu pomsty”. “Bodaj by som nemal pravdu, ale to nebude dobre pre občanov a ani pre štát,” poznamenal.

    Gašparovič tvrdí, že Slovensko bude v tomto období potrebovať veľmi skúseného prezidenta v oblasti zahraničnej politiky. Očakáva totiž, že v rámci fungovania Európskej únie dôjde k zmenám. “Ak by došlo k tomu, čo predpokladajú ekonómovia, žeby sa malo zhoršovať prostredie výrobné a zamestnanecké, tak tu bude veľká úloha pre prezidenta. Najmä zjednotiť predstaviteľov vlády a dokázať s nimi komunikovať,” skonštatoval.

     

    - Reklama -