Chmelová: Moratórium sa predlžuje do 23.16 h

    0
    Eva Chmelová (Autor: SITA)

    O predĺžení moratória rozhodol incident v Medzanoch. “Volič odcudzil hlasovaciu urnu aj s hlasovacími lístkami, vyniesol ju z volebnej miestnosti, pričom došlo k jej poškodeniu. Počas tejto hodiny aj 16 minút bolo potrebné overiť obsah hlasovacej schránky, či nedošlo k nejakému odcudzeniu alebo zmanipulovaniu. Keď sa presvedčili, že je všetko v poriadku, dala sa do volebnej miestnosti nová hlasovacia schránka a po hodine 16 sa hlasovanie obnovilo.

    O tento čas je potrebné predĺžiť hlasovanie v obci a o tento čas sa predlžuje volebné moratórium,” vysvetlila Chmelová.

    Podľa riaditeľky odboru volieb je dôvodom zmeny situácie aj fakt, že v obci Medzany ide o dlhší čas prerušenia volieb. “Ide už o dva okrsky, o obec Medzany a takisto o okrsok v meste Malacky, a nejde o 35 minút, ale už o vyše hodiny. Z tohto pohľadu sa domnievame, že je potrebné predĺžiť volebné moratórium, a zrejme sa posunie aj uverejňovanie výsledkov volieb,” doplnila.

    Chmelová tiež potvrdila, že predbežné neoficiálne výsledky bude možné zverejňovať neskôr, po 23.16 h. O tomto čase teda začne zverejňovať výsledky Štatistický úrad SR na webe volbysr.sk. “Sumarizácia bude prebiehať od 22.00 h tak, ako budú spracované výsledky jednotlivých okrskov, ich prvé zverejnenie bude však až po uvedenej hodine,” priblížila hovorkyňa úradu Jana Morháčová.

     

    - Reklama -