Čaputová prijíma prvé výsledky s pokorou, ľudia chcú podľa nej zmenu

    0
    Na snímke kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová počas brífingu vo svojej volebnej centrále po 1. kole prezidentských volieb 16. marca 2019 v Bratislave (Autor: TASR)

    “Veľmi milo ma to prekvapilo, som vďačná. Zatiaľ k tomu pristupujem s pokorou a trpezlivosťou. Tie čísla vyzerajú fajn, napĺňa ma to nádejou a optimizmom,” povedala Čaputová.

    Predbežné výsledky podľa jej slov signalizujú, že ľudia volajú po zmene. “Zdá sa mi, že slovenskí voliči a voličky si vedia predstaviť človeka, ktorý je možno v politike nie veľmi dlho, ale zároveň možno prináša iné názory na riešenia,” uviedla.

    V druhom kole by si želala Maroša Šefčoviča. “Považujem ho za politika, ktorý reprezentuje iné názory a riešenia, ale za politika, ktorý sa v zásade drží faktov,” vysvetlila. Potvrdila zároveň, že ak by vyhrala, bude sa zaoberať odstúpením z funkcie podpredsedníčky mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko.

    Čaputová sa v prípade postupu do druhého kola mieni uchádzať o dôveru voličov kandidátov, ktorí neuspeli. Neočakáva podporu neúspešných kandidátov, ale pokiaľ ju dostane, bude za ňu vďačná. Záujem má aj o voličov z národnostných menšín. “Vážim si každého voliča a voličku,” doplnila.

    Vo volebnom štábe Čaputovú sprevádza aj ochranka. Kandidátka hovorí, že ide zatiaľ iba o preventívne opatrenie súvisiace s okolnosťami, ktoré sa dejú a jej tím ich vyhodnocuje.

     

    - Reklama -