Smutné precitnutie. Prvý genderovo neutrálny človek v USA si to po rokoch rozmyslel, chce byť zase muž

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    „Mám šťastie. Aj napriek tomu, že som bol vo vleku transgenderizmu šesť rokov, moje telo nie je zničené. To väčšina ľudí po zmenách gendera povedať nemôže,“ uviedol Jamie Shupe pre The Daily Signal.

    Shupe sa pritom začal identifikovať ako žena do takej miery, že sa zdravotnej sestre s pokročilou kvalifikáciou vyhrážal, že ak mu nepredpíše ženské hormóny, kúpi si ich na internete. Nakoniec recept na vytúžený estrogén skutočne dostal. „Po službe v armáde som mal chronickú posttraumatickú stresovú poruchu. Všetci doktori sa na tom zhodli, ona to však ignorovala,“ sťažuje sa teraz vojnový veterán na zdravotnú sestru.

    Ďalej vysvetľuje, že transgender komunita mu vnútila predstavu, že po braní hormónov a operácii, ktorú nakoniec nepodstúpil, bude skutočnou ženou. „Je to fantázia, ktorú som ,kúpil‘. Biologické pohlavie je však nezmeniteľné,“ uvádza dnes Shupe, podľa ktorého sú transsexuálne ženy buď homosexuálni muži, alebo muži, ktorých priťahuje predstava ich samotných ako žien – transvestiti. On vraj spadá do druhej kategórie.

    Práve Shupe bol tým, kto pred dvoma rokmi v Oregone presadil uvádzanie tretieho pohlavia v občianskych či vodičských preukazoch. A to po tom, ako zistil, že ženská identita ho neuspokojuje. Išiel preto za doktormi, že chce byť vyhlásený za nebinárnu osobu. „Po tom, ako do mňa napumpovali hormóny zodpovedajúce dvadsiatim dávkam antikoncepcie denne, to schválili, aby zakryli vlastný omyl,“ podotýka Shupe smerom k doktorom a súdom, kde riešil údaj o pohlaví v osobných dokladoch. Keď mal v kolónke „pohlavie“ písmenko X, stal sa vraj v LGBT komunite celebritou.

    Shupemu prekáža, že mu sudca, lekári aj terapeuti verili jeho pocity. „Na internete sa môžete dočítať, že pohlavie je nezmeniteľné. Ale keď vám doktor napíše odporúčanie, v ktorom píše, že ste sa narodili do zlého tela, poškodí vás to a zmätie,“ myslí si s tým, že ho mali poslať na terapiu a liečiť ho. Dnes sa proti transgender aktivistom výrazne vymedzuje a popiera, že by vôbec mohli nebinárni ľudia existovať. „Sú len zmätení,“ konštatuje.

    Pôvodný text nájdete na webe Lidovky.cz.

    autor: nab

    - Reklama -