Čižnár kritizuje novinára najsledovanejšej televízie. Čítajte jeho vyjadrenie v plnom znení

    0
    Generálny prokurátor Jaromír Čižnár (Autor: TASR)

    “Po zhliadnutí včerajšej relácie Na telo (TV Markíza dňa 17.3. 2019), resp. jej úvodnej časti, v ktorej sa moderátor Michal Kovačič venoval otázke Gorily, ktorú sa snažil spájať s prezidentským kandidátom, hoci  sa ho evidentne netýka, musím skonštatovať, že sa v plnej nahote ukázalo, za koho moderátor “kope” a dobrovoľne sa zaradil do klubu tzv. objektívnych novinárov.

    Michal Kovačič je neochotný vnímať fakty, resp. pracovať s faktami alebo manipulatívne klame. Opakovane a dokonca v postavení svedka som sa vyjadril, že som nevedel a ani nemohol pred 10 až 11 rokmi vedieť, z 1 a pol minútovej sekvencie, odkiaľ táto nahrávka pochádza a dodnes netvrdím, či to bolo z kauzy Gorila. Usúdil som tak jedine potom, keď nedávno unikla nahrávka medzi D. T. a M. K., ktorí sa na túto tému rozprávajú. Preto som okamžite požiadal, aby som bol v tejto veci vypočutý. 

    Nech je už pravdou varianta jedna, alebo druhá (teda neochota moderátora vnímať realitu a robiť profesionálne novinársku prácu, resp. klamať,), obede tieto varianty diskvalifikujú jedine pána redaktora a nie prezidentského kandidáta, ako sa to vehementne snažil podsúvať divákom. Pán redaktor Kovačič sa zrejme úporne drží hesla “stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.” Podľa môjho názoru, sa pri diskusii ani nesnažil tváriť nezaujato. Som presvedčený, že každý racionálne rozmýšľajúci občan Slovenskej republiky si o tejto spravodajskej hre niektorých novinárov urobí vlastný názor.” 

    - Reklama -