VIDEO Šéf pražských moslimov vyzval na vyzbrojenie

    0
    Leonid Kushnarenko (Autor: facebook.com)

    Moslimská obec v Prahe následne vyhlásila, že voľby, v ktorých bol Kushnarenko zvolený za predsedu v Prahe, mohli byť nekorektné a neplatia. V utorok o tom informoval český spravodajský portál Novinky.cz. “Vo svetle posledných tragických udalostí informujem všetkých našich členov, hlavne mužov, všetkých, ktorí majú záujem urobiť si zbrojný preukaz, ozbrojiť sa kvôli ochrane zdravia a majetku, obráťte sa na mňa a ja vám s tým pomôžem,” povedal Kushnarenko vo videu.

    Jeho odkaz pravdepodobne reagoval na teroristický útok v dvoch mešitách na Novom Zélande, kde zahynulo 50 veriacich. Na jeho apel odpovedalo na sociálnej sieti mnoho moslimov s pobúrením. “Chcete, aby bolo ešte viac nenávisti voči moslimom? Čo tak radšej zhromaždiť ľudí, komunitu a urobiť niečo dobré, ukázať jednoducho ostatným, že nie sme takí, ako nás vidia?” napísala napríklad moslimka vystupujúca pod menom Martina Martas.

    Kushnarenkovu výzvu odmietlo aj Ústredie moslimských obcí. Zároveň obmedzilo činnosť predstavenstva Moslimskej obce v Prahe (MOP) na čele s predsedom Kushnarenkom, pretože prišla sťažnosť na korektnosť volieb, v ktorých bolo predstavenstvo zvolené. Toto rozhodnutie ústredia bude platiť až do skončenia vyšetrovania, ktoré by malo celú situáciu vysvetliť, doplnili Novinky.cz.

    Ústredie moslimských obcí dodalo, že akékoľvek vyhlásenie alebo konanie členov predstavenstva vrátane Kushnarenka nereprezentujú názory moslimov žijúcich v Prahe alebo v ČR.

    - Reklama -