Remišová: Ďalšia rana pre vedcov. Pre neschopnosť ministerky …

    0
    Veronika Remišová (Autor: TASR)

    “Namiesto investície do budúcnosti nás a našich detí naleje vláda peniaze do asfaltu. Ministerka školstva nie je schopná zmysluplne a transparentne čerpať eurofondy. Slovenskí vedci už prišli pre neschopnosť nominantov SNS o 81 miliónov eur za minulý rok, ktoré prepadnú. Teraz vláda schválila, že ďalších 102 miliónov eur presunie do iného operačného programu,” uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová. 

    Podľa Remišovej je táto situácia dôsledkom toho, že vedenie ministerstva školstva zlyhalo. Samozrejme, že výstavba ciest je potrebná, no na cesty sme mohli presunúť peniaze z operačného programu Technická pomoc, ktoré sú určené napríklad pre úradníkov.

    Nehovoriac o tom, že cesty by sme mali stavať a opravovať priebežne zo štátneho rozpočtu. “Ak máme byť úspešnou a prosperujúcou krajinou s vyššími platmi a kvalitnými pracovnými miestami, potrebujeme zmysluplne investovať do podpory výskumu.

    Pre budúcnosť Slovenska sú veda a výskum mimoriadne dôležité. Neschopnosť nominantov SNS poškodzuje záujmy Slovenska,” dodala Veronika Remišová.

     

    - Reklama -