Šufliarsky klamal verejnosť, tvrdia liberáli z SaS

    0
    Peter Šufliarsky (Autor: TASR)

    “Mal nadštandardné vzťahy s väzneným Marianom K. Pritom si musel byť vedomý, kto je a akým podozreniam a trestným oznámeniam čelí. Zároveň o intenzite a povahe tohto priateľského vzťahu klamal verejnosť,” napísala SaS o Šufliarskom. Ak neodstúpi, podľa liberálov by mal konať generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár.

    Čižnár vo štvrtok odkázal, že sa komunikáciou Šufliarskeho a obvineného Mariana K. zaoberá. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. S dozorovým prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa podľa jej slov Čižnár stretol v stredu (27. 3.), stretnutie pokračuje aj vo štvrtok. “Dozorový prokurátor ÚŠP verifikuje prostredníctvom šéfa vyšetrovacieho tímu, či komunikácia, ktorá sa nachádza v spise, je kompletná. Následne generálny prokurátor rozhodne,” uviedla Predajňová.

    Samotný Šufliarsky ku komunikácii s Marianom K. 20. marca povedal, že jeho vzťah k nemu nikdy nebol priateľský, nepriateľský, príbuzenský, finančný či majetkový. Komunikácia bola podľa Šufliarskeho vždy iniciovaná Marianom K., pričom z jeho strany išlo o slušnú reakciu. “Predmetom komunikácie neboli žiadne trestné veci,” zdôraznil námestník. Vo štvrtok vyhlásil, že SMS správy zverejní.

     

    - Reklama -