Fico: Ak by som esemeskoval s Kočnerom, tak do mňa hádžete trojmetrové nože

    0
    Na snímke predseda strany Smer – SD Robert Fico počas tlačovej konferencie po rokovaní predsedníctva strany SMER – SD v Bratislave 19. februára 2019. (Autor: TASR)

    “Kto nestretol Mariana K.? Ja som ho stretol, na spoločenských podujatiach. Bol spoločensky mimoriadne aktívny,” povedal Fico na tlačovej konferencii v parlamente. Na otázku, či si s ním vymieňal SMS správy odvetil, že asi by ich už novinári mali. “A keby ste ich mali, už tu do mňa hádžete trojmetrové nože,” doplnil.

    Glváč podľa Ficových slov neurobil nič zlé. “Ak v minulosti je nejaký človek, ktorý je spoločensky aktívny, pozná milión ľudí v krajine, baví sa s nimi, znamená to, že týchto milión ľudí treba zatvoriť? A za čo? Pán Glváč neurobil nič. Ak si s ním písal, ako stovky iných ľudí a nie je tam žiadne podozrenie z trestnej činnosti, prečo by som mal niekoho kádrovať? Ak táto komunikácia bola pred obvinením z trestného činu,” uviedol Fico.

    Marian K. mal podľa Fica kontakty so stovkami ľudí a politikmi z celého Slovenska. Expremiér odmieta spájanie iba so Smerom-SD. “Smer s týmto nemá nič spoločné,” vyhlásil Fico. Pripomenul, že s Marianom K. sa stretol napríklad aj šéf SaS Richard Sulík ako predseda parlamentu, ktorý sa s ním rozprával o vtedajšej voľbe generálneho prokurátora.

    Opozícia Glváča za kontakty s Marianom K. a za komunikáciu s Alenou Zs., ktorá je tiež obvinená v prípade Kuciakovej vraždy, kritizuje. Žiadala preto jeho odvolanie z funkcie podpredsedu parlamentu aj z parlamentného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Koalícia však návrhy odmietla.

    - Reklama -