Je toto to peklo, ktoré nám Čižnár sľuboval? Stojíme voči veľmi veľkému zlu, vyhlásil Matovič

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    Igor Matovič (OĽaNO) dnes (29. 3.) venoval piatkovú (29.3.) tlačovú konferenciu otázkam, ktorými sa pýta námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho na jeho konanie. Šufliarsky včera po zverejnení jeho komunikácie s Marianom Kočnerom označil konanie Matoviča, za také, ktoré „nespĺňa atribúty slušnosti a profesionality ústavného činiteľa“. Predseda OĽaNO kontruje, či jeho 430 esemsiek so závadovou osobou je profesionálnych a slušných.

    Matovič si myslel, že 1. námestník generálneho prokurátora si po včerajšom zverejnení jeho komunikácie s Kočnerom „vstúpi do svedomia“ a na základe toho z postu odíde. „Namiesto toho len zverejnil SMS, aj to len niektoré a niektorým vybraným médiám,“ konštatoval Matoviča dodal, že pritom „voči nám stojí profesionál, skutočný prokurátor.“

    Igor Matovič má aj výhrady voči konaniu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorý zatiaľ mlčí. Podľa predsedu OĽaNO sa zrejme bojí odvolať Šufliarskeho. „Stojíme voči veľmi veľkému zlu, ktoré s nami hrá nejaké hry. Je toto teda to peklo, ktoré nám Jaromír Čižnár sľuboval?“ pýta sa Matovič.

    A pokračuje v rečníckych otázkach, prečo včera (28. 3.) Šufliarsky vyvíjal na prokuratúre takú nadmiernu aktivitu, aby zistil, prečo a akým spôsobom sa dostali esemesky k Matovičovi. „A nezaoberá sa balením škatúľ,“ vraví predseda OĽaNO a pokračuje otázkami: „Nech zodpovie záhadu, prečo si píše s Kočnerom najprv ako s milenkou a potom zrazu akoby uťal. Čo sa stalo?“ pýta sa rečnícky Matovič.

    Upozornil na ďalšiu svoju otázku, či bolo nejaké osobné stretnutie v roku 2018 medzi Kočnerom a Šufliarskym. Či skutočným dôvodom na presunie spisu týkajúceho sa plánovania vraždy na advokáta Lipšica a prokurátora Žilinku na inšpekciu Policajného zboru bolo, že chcel mať cez ministerku vnútra dosah na vyšetrovanie.

    „Ak komunikoval s jednou závadovou osobou, s ktorými ďalšími osobami, ´kriminálnikmi´ si takto dopisoval? Ľudia si zaslúžia poznať pravdu. Dozvedeli sme sa totiž, že mafia ma priamy dosah na chod kľúčových inštitúcií štátu. Dokedy si Čižnár bude strkať hlavu do piesku a nechať si diktovať od Šufliarskeho, čo má robiť,“ pokračuje Matovič vo výpočte otázok na Šufliarskeho.

    A dokladá príklad odvolania jedného námestníka, ktorý „si dopisoval s mafiánskou štetkou“ a pri ktorom konal Čižnár veľmi rýchlo. „Teraz – napriek tomu, že o tom vedel niekoľko mesiacov – je generálny prokurátor nečinný. Je to spreneverenie sa voči všetkým čestným ľuďom?“ dodáva Matovič.

    - Reklama -