Sme proti kontroverznej definícii rodu a implementovaní gender ideológií, odkazuje KDH

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

    Zdôrazňujú zároveň, že tento postoj neznamená bagatelizovanie témy domáceho násilia. “Odmietavý postoj vyplýva z faktu, že popri ustanoveniach o ochrane pred násilím, ktoré existujúca slovenská legislatíva už obsahuje, sa Istanbulský dohovor pokúša do právneho poriadku SR zaviesť kontroverznú definíciu rodu a implementovať gender ideológiu, ohrozujúcu prirodzený vývin našich detí,“ uviedlo KDH vo vyhlásení.

    Národná rada SR hlasmi 101 poslancov schválila v piatok uznesenie, ktorým žiada vládu, aby nepokračovala v procese smerujúcom k ratifikácii Dohovoru Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu (tzv. Istanbulský dohovor). Kabinet má tiež oznámiť Rade Európy, že Slovensko sa nehodlá stať zmluvnou stranou dohovoru

    Istanbulský dohovor, ktorý prijala Rada Európy v roku 2011, je najkomplexnejšia medzinárodná zmluva o boji proti násiliu páchanému na ženách. Dohovor nadobudol platnosť v auguste 2014, Európska únia (EÚ) ako organizácia ho podpísala v júni 2017.

    Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v marci 2018 vyzvali členské štáty EÚ, ktoré ešte neratifikovali dohovor, aby tak čo najrýchlejšie urobili. Výzva sa týkala aj Slovenska.

     

    - Reklama -