NAKA požiadala taliansku stranu o informácie o drogovej činnosti Vadalu

    0
    Antonino Vadala (Autor: TASR)

    “Zatiaľ od nich nemám žiadne oficiálne informácie, ako sú medializované talianskymi médiami. V súvislosti s drogovou trestnou činnosťou prebiehajú operatívne preverovania,” povedal s tým, že o informácie požiadala NAKA nielen cez Interpol, ale aj prostredníctvom medzinárodného vyšetrovacieho tímu JIT.

    Slivka avizoval, že NAKA už procesne pracuje na tom, aby mohla vypočuť všetky zainteresované osoby, ktoré boli spomínané talianskymi médiami ako osoby, ktoré mali spolupracovať s Vadalom. “NAKA bude, samozrejme, úzko spolupracovať aj s inšpekciou MV SR,” doplnil Slivka.

    “Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa od včera dôsledne zaoberal informáciami, ktoré zverejnila talianska verejnoprávna televízia RAI 30. marca tohto roku.

    Podnet bol vyhodnotený ako podozrenie zo závažnej korupčnej trestnej činnosti a dnešného dňa ho odstupuje na Národnú protikorupčnú jednotku NAKA s pokynmi na ďalší postup,” zareagovala pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

    Denník Sme v sobotu (30. 3.) zverejnil článok o Vadalových kontaktoch na Slovensku. Z Vadalovej komunikácie s policajtom v utajení podľa denníka vyplýva, že mal kontakty so slovenskými politickými predstaviteľmi. Mal mu tiež povedať, že do kúpy miest v slovenskej štátnej správe na polícii, colnici a v SIS investoval milión eur.

    Agentovi v utajení mal tiež povedať, že si kúpil vtedajšieho šéfa SIS. Ten odmieta, že bol s podnikateľom v kontakte. To, že mu mal posúvať informácie, považuje za absurdné.

    - Reklama -