SNS: Neoliberáli v EÚ pretláčajú v Istanbulskom dohovore ustanovenia, aby sa potom na ne odvolávali

    0
    Radovan Baláž (Autor: TASR)

    SNS mala od začiatku jasné stanovisko a ráznu rétoriku proti ratifikácii Istanbulského dohovoru.

    „Ľudia sa nás pýtali, kedy ukončíme toto vákuum, aby sme raz a navždy túto tému ukončili. Preto, sme potrebovali prijať uznesenie a zaviazali sme vládu SR konať v zmysle tohto uznesenia,“ zopakoval stanovisko strany SNS v politickej relácii poslanec Radovan Baláž.  

    Parlamentnou väčšinou Národná rada SR dala jasný signál, aby Slovensko späť vzatím podpisu z tohto dokumentu deklarovalo jasné nie. Časť tejto dohody sa týka práve gender ideológie a rodovej rovnosti.

    „Bola do neho práve prepašovaná myšlienka postavená na LGBTI a gender ideológii pod zámienkou ochrany a násilia voči ženám, čo vyvoláva kontroverziu aj v iných štátoch napr. Bulharsko, ktoré vydalo tiež uznesenie.  Do budúcna by to mohlo priniesť problémy a narazilo by to aj na Ústavu Slovenskej republiky,“ objasnil poslanec Slovenskej národnej strany nejasnosti k definíciám v Dohovore.  

    „Neoliberálna vetva v Únii pretláča v Dohovore ustanovenia, aby sa potom na ne odvolávala,“ uviedol poslanec.

    „Poďme diskutovať o tom ako pomáhať ženám, na ktorých je páchané násilie. Je dôležité povedať ako sa Istanbulský dohovor uplatňuje v islamských štvrtiach Európskej únie, keďže tam je silno ukotvené právo Šaría. Tí ľudia ani nevedia, že takýto Dohovor existuje. Nám vadí definícia rodu v dokumente a samotný Dohovor v tomto zavádza. Je to len súbor úloh a neberie sa ohľad ako sa človek narodí, na jeho biológiu,“ vysvetlil Radovan Baláž. 

     „Téma ústavných sudcov traumatizuje celú spoločnosť,“ vyjadril sa na úvod k tejto téme poslanec SNS a dodal: „Koalícia dala mená pánovi prezidentovi a navolila dostatok sudcov, aby plenárne zasadanie Ústavného súdu bolo uznášaniaschopné a mohlo pracovať. Ani jeden kandidát nebol priamo nominovaný politickou koaličnou stranou. Kandidátov navrhli predstavitelia a stavovské organizácie. Odmietam tvrdenie, že dochádza k politizácii kandidátov na ústavných sudcov, máme ďalšie kolo v máji. Nahlásia sa noví ľudia, odborníci, ktorí sa budú uchádzať o post ústavných sudcov.“

    Informovala o tom informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

    - Reklama -