Slávne finančnícke noviny len krátko pred voľbami zaútočili na izraelského premiéra. Trump s Orbánom sú vraj veľmi nepekní kamaráti

    0
    Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (Autor: SITA)

    Rachman okrem iného uvádza, že súčasný premiér Benjamin Netanjahu je tesne pred parlamentnými voľbami v zvláštnej situácii. Doma oslabený, navonok veľmi silný. „Doma mraky, ale v zahraničí jasno. Izrael má prospech z novej generácie populistov autoritárov, od USA po Indiu, od Budapešť po Brazíliu. Tí všetci očividne židovský štát obdivujú. Zmena v politike zrazu vytvorila priestor pre krajinu, ktorá sa obávala izolácie a obchodných bojkotov,“ píše server.

    Podľa Rachmanových slov došlo k zmene po zvolení Donalda Trumpa, keď americký prezident presunul ambasádu do Jeruzalema, vypovedal iránsku jadrovú dohodu či keď sa postaral o uznanie izraelskej suverenity nad Golanskými výšinami. Najnovšie má Izrael spojenca aj v brazílskom prezidentovi Bolsonarovi. A hovorí sa tiež o spoločnej reči s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

    Donald Trump počas návštevy Izraela

    Donald Trump počas návštevy Izraela Zdroj: TASR

    „Netanjahu prezentuje tieto nové väzby ako veľké úspechy svojej politiky… Áno, Netanjahu našiel veľa nových priateľov. Ale touto politikou riskuje aj vznik peknej hordy nepriateľov,“ uzatvára server.

    Celý článok nájdete na webe casopisargument.cz.

     

    - Reklama -