PRIESKUM Porošenkov súper sa teší obrovskej podpore, tá presahuje 72-percentnú hranicu

    0
    Populárny ukrajinský herec, komik a prezidentský kandidát Volodymyr Zelenskyj (Autor: TASR)

    Podľa jeho slov ide o trojstrannú dohodu – medzi správcom štadióna a štábmi oboch kandidátov. Pokiaľ ide o pravidlá debaty, sú stále predmetom rokovaní medzi stranami, pretože majú “odlišné filozofie a vízie tejto udalosti”, uviedol Medvedev, ktorého citovala agentúra UNIANV prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa konalo 31. marca, ani jeden z 39 kandidátov nezískal podporu viac ako polovice zúčastnených voličov.

    Dvaja najúspešnejší kandidáti — Zelenskyj (získal 30,24 percenta hlasov) a Porošenko (15,95 percenta hlasov) — sa tak stretnú 21. apríla v druhom kole.

    Podľa prieskumu Kyjevského medzinárodného inštitútu sociológie (KIIS), zverejneného v utorok, je 72,2 percenta respondentov, ktorí majú v úmysle odovzdať hlasovacie lístky a už si vybrali svojho kandidáta, pripravených hlasovať za Zelenského. Úradujúceho prezidenta Porošenka mieni podporiť 25,4 percenta respondentov.

    Prieskum verejnej mienky sa uskutočnil od 9. do 14. apríla. Zúčastnilo sa na ňom 2004 respondentov s hlasovacím právom. Štatistická chyba nepresahuje 3,3 percenta, dodal UNIAN.

     

    - Reklama -