Saková k nájdenej zbrani: Ak by išlo o vražednú zbraň, bol by to dobrý darček k mojim narodeninám

    0
    Na snímke ministerka vnútra SR Denisa Saková s kyticou k narodeninám pred rokovaním 152. schôdze vlády SR 17. apríla 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    “Komunikácie ohľadom tohto prípadu má na starosti a v kompetencii špeciálna prokuratúra,” poznamenala Saková s tým, že v prípade poskytnutia informácií verejnosti to bude z tej strany. 

    Saková doplnila, že v prípade, že by išlo o vražednú zbraň, potešilo by ju to a bol by to pre ňu dobrý darček k jej narodeninám.
     
    Zistiť okolnosti týkajúce sa nájdenej zbrane je podľa ministerky potrebné nechať na vyšetrovateľoch.
     
    “Nechajme domnienky bokom, aby sme náhodou nevnášali nejaké pochybnosti do tohto prípadu. Verím mojim kolegom, ktorí v tíme pokračujú na procese vyšetrovania a dúfam, že čoskoro sa dočkáme aj výsledkov,” doplnila Saková, ktorá podľa vlastných slov dúfa, že do začiatku leta budú vznesené obžaloby.
     
    Miroslav Marček, jeden z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mal polícii ukázať miesta v Kolárove, na ktorých sa našli zbrane. 
     
    Informuje o tom portál tvnoviny.sk, podľa ktorého Miroslav Marček mal pred troma rokmi z jednej zbrane strieľať na zavraždeného podnikateľa Petra Molnára v Kolárove. 
     
    Zbraň nemeckej výroby našli príslušníci Lynx Commanda v Malom Dunaji v utorok (16. 4.) popoludní.
     
    Miroslav Marček, ktorý sa priznal i k streľbe na Kuciaka a Kušnírovú, mal polícii ukázať aj miesto vo Váhu v Kolárove, kde sa našla časť zbrane, údajne hlaveň.
     
    Zatiaľ nie je jasné, či ide o súčasť zbrane použitú pri vražde mladej dvojice, tvrdia tvnoviny.sk. 
     
    Oba nálezy podľa neho polícia podrobí expertíze a pátranie má v uvedených lokalitách pokračovať aj v stredu.

     

    - Reklama -