Pápež počas Veľkonočnej vigílie vyzval veriacich, aby nestrácali nádej

    0
    Pápež František drží bielu sviečku počas príchodu na veľkonočnú vigíliu (Autor: TASR)

    Pápež na Bielu sobotu v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne predsedal Veľkonočnej vigílii, ktorá pripomína čas medzi ukrižovaním Ježiša Krista na Veľký piatok a jeho vzkriesením na Veľkonočnú nedeľu.

    “Keď začneme myslieť na to, že všetko sa vyvíja zlým smerom a veci už nemôžu byť horšie, vtedy strácame srdce a začíname veriť, že smrť je silnejšia ako život,” povedal pápež veriacim, ktorých vyzval, aby sa nepoddali problémom, neupadli do hriechu a nenechali sa zastrašiť.

    Na Veľkonočnú nedeľu bude pápež celebrovať slávnostnú omšu Zmŕtvychvstania Pána, po ktorej udelí požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi) z centrálneho balkóna Baziliky sv. Petra.

    Státisíce kresťanov každoročne na Veľkú noc cestujú do Ríma, aby sa zúčastnili na slávnostiach pri príležitosti najvýznamnejšieho kresťanského sviatku, pripomína DPA. 

    Tisícky ľudí z celého sveta takisto putujú do Jeruzalema, kde sa konajú omše v Bazilike Božieho hrobu. Tá stojí na mieste, kde bol Ježiš podľa tradície ukrižovaný a pochovaný, a vstal tu i z mŕtvych.

    - Reklama -