Srí Lanka: Polícia objavila ďalšiu bombovú nálož a detonátory

    0
    Armádni vojaci hliadkujú pred kostolom sv. Antona v Colombe na Srí Lanke 22. apríla 2019 (Autor: TASR)

    Podľa AFP je však miesto explózie vzdialené len 50 metrov od Kostola sv. Antona, ktorý bol jedným z terčov nedeľných útokov na katolícke chrámy a hotely v meste Kolombo a jeho okolí.

    Okrem toho miestna polícia informovala, že na autobusovej stanici v Kolombe našla 87 rozbušiek. Stanica sa nachádza na polceste medzi hotelmi a Kostolom sv. Antona, ktoré boli v pondelok terčmi série útokov označených vládnymi úradmi za samovražedné. 

    Vo svojom vyhlásení polícia spresnila, že 12 z detonátorov sa našlo pohodených na zemi a ďalších 75 rozbušiek policajti objavili na neďalekej skládke.

    Polícia v pondelok oznámila, že v blízkosti cesty vedúcej k hlavnému terminálu letiska v Kolombe objavila a následne zneškodnila rúrkovú bombu. 

    Srí Lanka v nedeľu zažila sériu výbuchov, ktoré si vyžiadali najmenej 290 obetí a vyše 500 zranených. 

    Výbuchy sa odohrali v troch luxusných hoteloch (v mestách Kolombo a blízkom okolí) a troch katolíckych kostoloch v metropole a v mestách Negombo a Batticaloa. Bomby explodovali aj na  dvoch ďalších miestach v Kolombe.

    Medzi zabitými je podľa srílanskej vlády najmenej 27 cudzincov. Mali by byť medzi nimi niekoľkí Američania. O smrti svojich občanov v útokoch informovali aj Británia, India, Čína, Japonsko a Portugalsko.

    Okrem spomínaných útokov sa ďalší samovražedný útočník odpálil počas razie v dome, v ktorom sa nachádzali podozriví, pri čom zahynuli traja policajti.

     

    - Reklama -