Bašternákovi najnovšie obvinenie doručené nebolo. Zatiaľ o tom nemám informácie, potvrdil jeho obhajca

    0
    Ladislav Bašternák a jeho obhajca (Autor: TASR)

    Právoplatne odsúdenému Ladislavovi Bašternákovi, ktorého najnovšie obvinili v inej veci z trestného činu krátenia dane a poistného, zatiaľ toto obvinenie doručené nebolo.

    Najnovšie obvinenie voči podnikateľovi bolo vznesené 11. apríla 

    “Zatiaľ nemám informácie o tom, že by Ladislavovi B. bolo oficiálne doručené obvinenie do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom,” povedal v utorok obhajca Peter Filip.

    Podnikateľ a jeho obhajca teda zatiaľ voči obvineniu za zločin krátenia dane a poistného nemohli podať sťažnosť na príslušnú prokuratúru.

    Najnovšie obvinenie voči podnikateľovi bolo vznesené 11. apríla a polícia o ňom následne informovala na svojej sociálnej sieti.

    Podnikateľ zatajil uskutočnený zdaniteľný obchod

    Podnikateľ mal v mene spoločnosti podať na Daňovom úrade Bratislava daňové priznanie k DPH za zdaňovacie obdobie február 2013.

    Podľa polície však zatajil uskutočnený zdaniteľný obchod spočívajúci v prevode nehnuteľností – bytov nachádzajúcich sa v bytovom komplexe Five Star Residence, kde skrátil DPH vo výške 200.000 eur.

    Ladislava Bašternák 14. marca právoplatne odsúdil Krajský súd v Bratislave (KS) v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

    Podnikateľovi zároveň prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa sám prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody. 

    Odtiaľ ho premiestnili do spomínaného väzenia v Dubnici nad Váhom.

    Viacero nhuteľností Bašternák prepísal na manželku

    Ladislav Bašternák za posledné dva mesiace prepísal podľa medializovaných informácií viaceré nehnuteľnosti na manželku.

    Ide o apartmánový dom na Donovaloch, dom na Slavíne, byty a nebytové priestory v komplexe Bonaparte, nehnuteľnosti vo Five Star Residence a na Tupého ulici v Bratislave.

    Prevody majetku podnikateľa predtým, ako prepadol štátu, však možno podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) napadnúť.

    “Pozreli sme sa už na to, aké sú možnosti, musí byť vymenovaný správca a už je to v rukách správcu,” doplnil dávnejšie Gál.

    V prípade prepadnutia majetku Okresný úrad (OÚ) Bratislava už medzičasom ustanovil správcu konkurznej podstaty.

    Konkrétne vo veci konkurzného konania bolo Okresnému súdu (OS) Bratislava I 9. apríla doručené oznámenie OÚ Bratislava o ustanovení správcu konkurznej podstaty. Informoval o tom hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

    - Reklama -